Günlük hayatta sıkça karşılaşmasak da mekanlarımızda ve meşguliyet yerlerimizde su firarları genellikle oluşan sıkıntılardan biridir. Su kaçakları hanemizin ve işyerimizin boru tesisatlarında meydana gelmektedir. {Evimizde|hanemizin su firarlarının olduğunu genellikle aşagı komşunun set ve yahut evimizin setlerinde leke benzeri görünen suyun fışkırma tespiti olmaktadır. Su firarların yerini tam tespit etmek kullanılmış zamanlarda fazla zordu. tek o kadar da masraflı idi. kullanılmış yöntemler ile su firarları tespiti, kaçağın görüldüğü düşünüldüğü yerin çatlaması ile yapılırdı. şu durumda gerek hane sahiplerine gerekse de mekan sahiplerine iri masraflar açacak nedenleri meydana çıkarıyordu. Günümüz teknolojisinin iri gelişimi ile su kaçaklarını da delil etmek kolaylaştı.
Teknolojinin kocaman gelişimi ve takip edilmesi asla hale gelen süratı ile her alanda taze cihazlar çıkmaktadır. Tesisat bölüm de bu teknolojinin rızık faydalanan işlerinden tekidir. Su kaçaklarının delillerinde teknolojinin sayesinde gözetleme ve robotik cihazlar kullanılmaktadır. hanenizde ve mekanınızda oluşan su firarların yerini parçalamadan tespit edebilen bu cihazlar net gerçeklik sağlayarak sizleri kocaman masraflardan kurtarmaktadır.
Su firarları sadece pak su borularında değil aynı vakitte pis su gider borularında da bulunmaktadır. masraf borularında akan bu tuvalet tıkanıklığı açma pis sular hanenizde ve mekan yerinizde kötü kokulara nedenler olmaktadır. Teknoloji ile büyüyen cihazların yardımıyla bu pak ve pis su kaçaklarının dolu olarak belirlenebilmesi ve kolaylıkla müdahale edilebilmesi hepimizi bu şer kokulardan diğer sorunlardan uzaklaştırmaktadır.
Su firarların masraf borularından kameralı ve robotik cihazların dalların göndererek kesin olarak bulunur. Özellikle görüntülü cihazlar ile birlikte net firarların yeri tespit edilmektedir. Su kaçaklarını delillerin etmek için mutlaka uzman kişilerde ve iş yerlerinde el uzatma almalısınız. Aksi halde acemi ve klasik yordam aş yapana kişilerle anlaşırsanız kocaman sorunlarla baş başa kalabilirsiniz. parkurunda da master ve tecrübeli birey ve ekiplerle çalışmanız sizler lakin faydalı olacaktır. Su kaçaklarınızı tespiti için araştırdığınız iş yeri son teknoloji ürünleri de kullandığına dikkat etmelisiniz. genellikle kameralı cihazları kullanan iş yerlerinin tercih edilmesi su kaçaklarının yerinin delil edilmesi aşamasın sizlere avantaj sağlayacak tek durumdur. Çalışacağınız firmalar ve ya usta kişilerden referanslar istemeyi farkına varın.